Ostoskorini 0

Brändit ja geneeriset tuotteet: mitä eroa niillä on?

Kansainvälisen luokituksen mukaan geneeriset valmisteet ovat alkuperäisen patentoidun lääkkeen farmakologinen analogit.

Geneeriset lääkkeet valmistetaan kansainvälisten laatustandardien mukaisesti, joten niitä ei voida pitää väärennöksinä, ja niitä myydään vapaasti kaikkialla maailmassa. Pääsääntöisesti kaikilla olemassa olevilla lääkkeillä on analogeja, jotka luodaan sen jälkeen, kun nykyisen tuotemerkin patentti on päättynyt. Tämä on normaali farmaseuttinen käytäntö.

Geneeriset lääkkeet ovat ihmiskeholle yhtä tehokkaita ja turvallisia kuin alkuperäiset patenttilääkkeet.

Jokainen analogi sisältää samaa vaikuttavaa ainetta kuin alkuperäinen lääke, koska niiden valmistuksessa käytetään samanlaista kemiallista kaavaa. Alkuperäisestä kemiallisesta kaavasta ei voida poiketa geneerisen lääkkeen valmistuksessa, sillä ennen lääkemarkkinoille tuloa jokainen lääke testataan pakollisesti, ja vasta kun se täyttää kansainväliset vaatimukset, se saa luvan tulla myyntiin.

Miten geneerisiä lääkkeitä kehitetään?

Lääketieteellisen tuotteen kehittäminen ja tuotanto on monimutkainen monivuotinen prosessi, joka edellyttää suuria taloudellisia investointeja ja korkeasti koulutettuja työntekijöitä.

Lääkkeen kehittämisen aloittamisesta lääkemarkkinoille tuloon kuluu 10-15 vuotta. Tänä aikana lääkeyritys tekee tutkimusta, tekee kliinisiä eläinkokeita, tarkentaa kemiallista kaavaa ja odottaa ylempien terveysviranomaisten hyväksyntää ennen kuin se pääsee markkinoille.

Tuotemerkin esiintyminen lääkemarkkinoilla on suojattu patentilla lyhyeksi ajaksi. Yleensä patenttisuoja kestää 6-12 vuotta olosuhteista riippuen.

Patenttisuojan päätyttyä lääkeyritykset voivat ostaa lisenssin vaikuttavan aineen käyttämiseen samanlaisen lääkkeen valmistamiseksi eri tuotenimellä.

Geneerisen lääkkeen myynti kansainvälisillä lääkemarkkinoilla on mahdollista vain, jos kaikki edellytykset tämän lääkkeen valmistamiseksi alkuperäisen lääkkeen olemassa olevan kaavan mukaisesti täyttyvät.

Geneeristen lääkkeiden viralliset valmistajat voivat taata tuotteidensa korkean laadun, koska ne käyttävät tuotantoprosessissa samoja kemiallisia aineita ja teknologioita kuin merkkilääkkeen tuotannossa.

Mitä eroa on geneerisellä lääkkeellä ja brändilääkeellä?

Geneerisen lääkkeen ja brändilääkkeen välinen ero on hinnassa. Kun kaikki analogisen lääkkeen ja brändilääkkeen farmakologiset ominaisuudet ovat täysin samat, geneerinen valmiste on aina halvempi.

Geneerisen lääkkeen alhainen hinta saavutetaan alhaisilla tuotantokustannuksilla. Brändilääkkeen monivuotinen kehittäminen edellyttää valtavia investointeja. Kuten tiedetään, kaikki yrityksen kustannukset katetaan tablettien lopullisella hinnalla. Eivätkä nämä ole vain tuotantokustannuksia, vaan myös markkinointiin, logistiikkaan ja muuhun myynninedistämiseen liittyviä kustannuksia.

Geneeriset lääkkeet valmistetaan olemassa olevan kemiallisen kaavan mukaan, joten valmistaja ei tee tutkimustyötä. Näin ollen geneerisen lääkkeen hinta kansainvälisillä markkinoilla on moninkertaisesti alhaisempi kuin merkkilääkkeen hinta, koska lääkkeen tuotantokustannusten kattamiseen ei tarvita korkeita marginaaleja.

Geneerisen lääkkeen ja brändilääkkeen hintaero voi olla merkittävä. Analogi voi olla 2-3 kertaa halvempi tai sen hinta voi olla jopa 10-15 kertaa alhaisempi. Tämä riippuu paitsi vaikuttavasta aineesta ja segmentistä myös lääkettä valmistavan tuotemerkin koosta. Esimerkiksi sininen Viagra on 7-10 kertaa kalliimpi kuin rinnakkaisvalmisteet vain siksi, että Pfizer käyttää miljoonia dollareita markkinointiin ja joutuu kattamaan nämä kustannukset pillereiden hinnan kustannuksella.

Kun lääkkeitä käytetään säännöllisesti, geneeriset lääkkeet ovat aina voittajia, koska ostajat saavat pienellä rahalla lääkkeen, joka antaa saman tuloksen kuin merkkilääke.


Takaisin blogiin
Apteekki Netistä käyttää evästeitä

Hyväksymällä evästeet saat parhaan mahdollisen verkkosivuston, jolla on hyvin toimivat ominaisuudet, navigointi, muotoilu ja korkea käytettävyys..