Ostoskorini 0

Seksi ja seksuaalisuus 60 ikävuoden jälkeen

Yleisesti hyväksytään, että seksielämä on nuorten miesten ja naisten elämää. Pyrkiessään tyydyttämään fysiologisia tarpeitaan nuoret harrastavat aktiivisesti seksiä ja lopettavat vanhetessaan intiimit kontaktit kokonaan.
Maailman kehittyneiden maiden asiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että seksin harrastamista ei pidä lopettaa vanhuudessa. Ja pääsääntöisesti vähintään 40 prosenttia iäkkäistä ihmisistä haluaa säännöllisen seksielämän.

Useiden saksalaisten tutkimuslaitosten, muun muassa Berliinin Humboldt-yliopiston ja Charitén kliinisen keskuksen, tekemän yhteisen tutkimuksen mukaan lähes kolmannes 60-80-vuotiaista ihmisistä elää aktiivista seksielämää eivätkä saa yhtään vähemmän nautintoa kuin nuoret 20-30-vuotiaat. Monille tämä on kuitenkin tabu, ja ihmiset kieltäytyvät läheisyydestä vanhuuttaan.

Mikä on seksuaalisen aktiivisuuden vähenemisen ongelma 60 ikävuoden jälkeen?

Sekä miesten että naisten kehon luonnolliseen vanhenemiseen liittyy useita fysiologisia muutoksia.

Naiset käyvät läpi vaihdevuosien ja postmenopaussin kaudet. Vaihdevuosien jälkeen yhdyntä voi aiheuttaa kirvelyä ja kipua, koska voitelusta vastaavat rauhaset eivät enää toimi yhtä hyvin. Sukupuolielinten kuivuus aiheuttaa epämukavuutta, jonka vuoksi naiset pelkäävät läheisyyttä. Mutta lisälääkkeiden, kuten hormonien, ottaminen, Viagra naisille auttaa selviytymään näistä oireista. Tämän ongelman osalta voit ottaa yhteyttä gynekologiin, joka voi ratkaista ongelmasi.

Myös miehet käyvät läpi luonnollisen ikääntymisvaiheen, johon voi liittyä niin sanottu "miesten vaihdevuodet". Testosteronin vähenemisen ja sydän- ja verisuonijärjestelmän sairauksien taustalla erektiotoiminta heikkenee. Monet miehet ovat hämmentyneitä tästä ongelmasta ja pidättäytyvät läheisyydestä, vaikka he haluaisivat harrastaa seksiä. Mutta tämäkään ei ole ongelma. Markkinoilla on yli 30 erilaista lääkettä (täysin vaaraton keholle), joilla voit voittaa tämän ongelman.

Lääketieteen asiantuntijoiden mielestä läheisyyden ja nautinnon tarve ei vähene vuosien varrella. Seksuaaliterveys on 65 vuoden jälkeenkin tärkeä osa psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Mutta laadukkaan seksuaalielämän jatkuminen keski-iässä on seurausta luottamuksellisesta suhteesta kumppaniin ja hyvästä terveydestä.

Psykologisille ongelmille, jotka ovat usein seksuaalisten toimintahäiriöiden syynä, on annettava yhtä paljon aikaa kuin fysiologisille ongelmille. Käynti psykologin ja/tai seksologin luona seksuaalisten ongelmien ilmetessä on siis välttämätöntä, eikä yksin vaan yhdessä seksikumppanin kanssa.

Nykyään ei ole käytännössä mitään seksuaalipatologiaa, jota lääketiede ei voisi käsitellä. Siksi älä häpeä seksuaalisuuttasi ja luonnollista haluasi. Seksi ei ole vain osa lisääntymistoimintaa elämän jatkumisen kannalta. Se on fysiologinen tarve, joka pidentää elämää ja tekee siitä paremman ja erityisesti 60 vuoden jälkeen.


Takaisin blogiin
Apteekki Netistä käyttää evästeitä

Hyväksymällä evästeet saat parhaan mahdollisen verkkosivuston, jolla on hyvin toimivat ominaisuudet, navigointi, muotoilu ja korkea käytettävyys..