Ostoskorini 0

Terveyttä koko perheelle

Yleinen harhaluulo on, että terveelliset elämäntavat, terveyden seuraaminen ja säännölliset lääkärikäynnit vievät paljon aikaa ja vaativat ylimääräistä vaivannäköä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että muutama pieni elämäntapamuutos voi johtaa terveellisiin tottumuksiin ja parantaa perheen terveyttä.

Kiinnitä ensinnäkin huomiota siihen, millaisia terveysongelmia perheenjäsenilläsi on. Monet vanhemmat valvovat lastensa terveyttä ja unohtavat täysin itsensä ja fysiologiset tarpeensa. Ja nyt puhumme myös seksuaaliterveydestä. Loppujen lopuksi vanhempien seksuaaliterveys ja säännöllinen läheisyys on terve parisuhde, hyvä mieliala, vahva immuniteetti ja vakaa psykologinen yhteys. Analysoituamme satojen perhepotilaiden valituksia heidän käydessään lääkäreillä ja psykologeilla, voimme varmuudella sanoa, että joka toisella potilaalla on ongelmia seksuaalielämässään. Ja tämä vaikuttaa hänen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteensä.

Niinpä yksi tärkeimmistä kohdista koko perheen terveyden parantamisessa on analysoida kunkin perheenjäsenen ongelmat ja tarpeet.
Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota ruokavalioon. Koska juuri ruokavalio vaikuttaa siihen, että päivän aikana tarvitaan riittävästi energiaa. Ja ruoka ei ole vain energiaa, vaan myös sydän- ja verisuonijärjestelmän, ruoansulatuskanavan ja hormonitoiminnan terveyttä.

Sen myötä jokaisen perheenjäsenen ruokavalion tulisi olla täydellinen ja monipuolinen. Lapset tarvitsevat enemmän vitamiineja, kivennäisaineita, rasvoja aivojen toimintaa varten, hiilihydraatteja energiaa varten. Aikuiset tarvitsevat enemmän mineraaleja, rasvahappoja ja proteiineja. Hiilihydraattien rajoittaminen aikuisille on välttämätöntä, sillä ne nostavat verensokeria ja johtavat lihavuuteen.

Urheilu ja liikunta ovat tärkeitä tekijöitä koko perheen terveyden kannalta. Vietä vapaapäivät aktiivisesti. Kävele enemmän, aja pyörällä, leiki lasten kanssa. Mitä enemmän liikuntaa ja aktiivisuutta, sitä parempi. Liikunta antaa energiaa, parantaa sydämen toimintaa, polttaa ylimääräisiä kaloreita ja edistää nivelten toimintaa. Niveliä, nivelsiteitä ja lihaksia tulisi rasittaa säännöllisesti, jotta ne olisivat hyvässä kunnossa.

Käy lääkärissä. Yleensä monet ihmiset unohtavat lääkärit, kun he ovat terveitä. Se ei ole oikein. Mikä tahansa sairaus on helpompi ehkäistä kuin parantaa. Lisäksi se ei ole vain helpompaa ja nopeampaa vaan myös halvempaa. Ja jos haluat, että perheesi on terve, käy säännöllisesti perhelääkärilläsi, ota laboratorioverikokeita, seuraa sisäelinten terveyttä: ruoansulatuskanavaa, sydäntä, munuaisia, maksaa. Joskus on parempi käyttää 100 euroa lääkärissä käyntiin kuin käyttää 1000 euroa tai enemmän lääkkeisiin.

Kaikki tietävät nämä perussäännöt, mutta harva noudattaa niitä. Mutta jos ajattelet asiaa, teet jo nyt samaa. Sinun tarvitsee vain jäsentää kaikki toimet ja miettiä, miten voisit tehdä paremmin läheistesi hyväksi.


Takaisin blogiin
Apteekki Netistä käyttää evästeitä

Hyväksymällä evästeet saat parhaan mahdollisen verkkosivuston, jolla on hyvin toimivat ominaisuudet, navigointi, muotoilu ja korkea käytettävyys..